Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Din trygghet är viktig för oss. Vi följer Folkhälsomyndighetens skärpta råd för att förhindra spridning av covid-19. Du som är symtomfri är välkommen till oss som vanligt. Bär munskydd vid besöket om du är 16 år eller äldre. Läs mer om hur vi arbetar för att stärka din trygghet.

Skaffa Frisktandvård

Vill du teckna ett frisktandvårdsavtal kontaktar du den klinik du helst vill gå till. Det går givetvis också att teckna avtal direkt på kliniken i samband med en undersökning, prata med din behandlare. Här nedan svarar vi på de vanligaste frågorna kring frisktandvårdsavtalet.

Våra kliniker

Det mesta ingår

Undersökningar, personligt egenvårdsprogram, akuttandvård, lagningar, specialisttandvård, kirurgi och andra behandlingar – det mesta ingår.

Från 35 kr i månaden får du:

  • Regelbundna kallelser, undersökningar och förebyggande vård
  • Skräddarsytt program för egenvård
  • Lagningar vid karies eller trasiga fyllningar
  • Kirurgiska behandlingar, till exempel tandutdragningar
  • Reparativ vård inklusive singelkronor
  • Rotbehandlingar
  • Bettfysiologiska behandlingar
  • Behandlingar på specialisttandvårdsklinik efter remiss från Folktandvården
  • Akut tandvård på din klinik eller på andra Folktandvårdskliniker i Sverige
  • Möjlighet att flytta med dig ditt avtal till en annan Folktandvårdsklinik i Sverige

En första undersökning

Vid undersökningstillfället registrerar vi din tandstatus och planerar för eventuell behandling, om det behövs. Både undersökningen och eventuell behandling görs till ordinarie pris och ingår inte i avtalskostnaden för Frisktandvård.

Placering i avgiftsklass

När undersökningen och eventuell behandling är genomförd placerar vi dig i en avgiftsklass. Vilken avgiftsklass du hamnar i beror på vilket skick dina tänder är i. Priserna ligger mellan 35 och 892 kronor i månaden.

Du väljer om du vill teckna avtal

Nu väljer du om du vill teckna avtal. Vill du ha Frisktandvård skriver vi ett avtal som börjar gälla direkt. Avtalet gäller i tre år och du får regelbundna undersökningar under den tiden. Vid avtalsperiodens slut erbjuder vi dig att skriva ett nytt treårsavtal för Frisktandvård.

Frågor och svar

De flesta vuxna kan erbjudas frisktandvårdsavtal. Undantag är personer med mycket svårbedömd tandhälsa och personer som omfattas av särskilda ersättningsregler i tandvården.

Avtalet gäller i tre år med start från dagen som det tecknas.

För att se vad som ingår i avtalet finns det i sin helhet som dokument här på vår webbplats. 

Se avtalen här

Frisktandvård är ett avtal mellan dig och oss på Folktandvården. Vi tar hand om dina tänder – du sköter ditt egenvårdsprogram. Det är ett individuellt anpassat program och innehåller information om hur bäst sköter din munhälsa. I samband med att du tecknar avtalet får du ditt egenvårdsprogram.

Hur ofta du blir kallad till undersökning beror på just dina behov. När du tecknade frisktandvårdsavtal gjorde vi en vårdplanering för dig och utifrån den planeringen kallar vi dig till undersökning. Det är viktigt att du kommer på dina undersökningstillfällen. Lämnar du återbud eller uteblir utan att boka en ny tid kan vi tyvärr inte ta ansvar för din tandhälsa inom frisktandvårdsavtalet.

Priset för Frisktandvård baseras på din tandhälsa. Det blir alltså en högre månadskostnad för dig som har större risk att få problem med tänderna.

Priser och premiegrupper

Du kan betala per månad via autogiro, per år via faktura eller e-faktura. Det går även att betala hela beloppet för tre år med kort eller kontant.

Nej, i vårt pris till dig är summan för ditt allmänna tandvårdsbidrag redan avdraget.

Läs mer om tandvårdsstöd

Det går bra, men då du inte är inskriven i svensk försäkringskassa när du arbetar i utomlands får du själv stå för det allmänna tandvårdsbidraget. Tänk på att det bara är tandvård som utförs i Sverige som ingår i avtalet.

Läs mer om tandvårdsstöd

Ja det kan du göra. Om du inte är inskriven i Försäkringskassan får du betala motsvarande summa som vi skulle ha fått i tandvårdsbidrag från Försäkringskassan.

Läs mer om tandvårdsstöd

Senast uppdaterad: 2016-07-29 10:23