Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Just nu kan det vara svårt att nå en del av våra kliniker via telefon, kontakta oss gärna via 1177:s e-tjänster. Vi följer Folkhälsomyndighetens råd för att förhindra smittspridning, bär munskydd när du besöker oss. Läs mer om vi arbetar för att stärka din trygghet.

För dig som har Frisktandvård

Logo Frisktandvård

Här svarar vi på de vanligaste frågorna kring frisktandvårdsavtalet. Om du inte hittar det du söker här är du välkommen att kontakta din klinik.

Frisktandvårdsavtal

Avtal tecknade från och med 1 september 2018

Avtal tecknade 1 juli 2016 - 31 augusti 2018

10 % rabatt på tandvårdsprodukter

Om du har ett avtal om Frisktandvård med Folktandvården Västra Götaland får du tio procent rabatt på alla våra tandvårdsprodukter. Vänd dig till din närmaste Folktandvårdsklinik för mer information och bra priser på eltandborstar, tandtråd, munskölj och andra tandvårdsprodukter.

Frågor och svar

Akuttandvård ingår i Frisktandvården på alla Folktandvårdens kliniker. Ring alltid kliniken du har ditt avtal hos (gäller alla dagar i veckan) för information och hänvisning.

Om du har akut behov av tandvård och inte kan vänta på en tid hos din vanliga klinik, kan du söka vård vid valfri Folktandvårdsklinik i Sverige eller hos annan vårdgivare som Folktandvården anvisar. Vid akutbesök hos annan vårdgivare, kan den fakturera din Folktandvårdsklinik. Alternativt kan du som patient få betala avgiften och i efterhand, mot uppvisat kvitto, ersättas för dina utlägg.

Behandling utanför Sverige ingår inte i avtalet.

Våra kliniker

Läs mer om akuttandvård

Tecknar du frisktandvårdsavtal och väljer att betala med autogiro kan det hända att det görs dubbla månadsdragningar när andra avtalsåret börjar. När ditt avtal startar ska dragningen för autogiro starta samma månad, men ibland gör den inte det. Det kan till exempel bero på att medgivandeblanketten för autogiro kommit in till Bankgirocentralen en eller ett par månader efter avtalsstart. Du har då haft Frisktandvård ett tag utan att betala för det. Det är betalningen för dessa månader som dras extra när andra avtalsåret påbörjas. Oavsett vilket kommer du i slutändan inte ha betalt för mycket.

Vid frågor kontakta Folktandvårdens ekonomienhet på telefonnummer 010-441 70 95 eller e-post frisktandvard.ftv@vgregion.se

Hur ofta du blir kallad till undersökning beror på just dina behov. När du tecknade Frisktandvårdsavtal gjorde vi en vårdplanering för dig och utifrån den planeringen kallar vi dig till undersökning. Det är viktigt att du kommer på dina undersökningstillfällen. Lämnar du återbud eller uteblir utan att boka en ny tid kan vi tyvärr inte ta ansvar för din tandhälsa inom Frisktandvårdsavtalet.

Ja, genom att sköta din munhälsa och följa ditt egenvårdsprogram enligt avtalet. Du kan alltså sänka din premienivå och därmed få ett lägre avtalspris när det är dags att förlänga avtalet.

Vid din sista undersökning inom avtalet erbjuder vi dig att teckna om avtalet.

Du behöver kontakta oss om du betalar med autogiro. Betalar du med faktura eller kontant behöver du inte höra av dig. Vänd dig i första hand till den klinik där du tecknade ditt avtal. Det går också bra att höra av sig till Folktandvårdens ekonomienhet på telefonnummer 010-441 70 95 eller e-post frisktandvard.ftv@vgregion.se

Kontaktuppgifter till våra kliniker

I samband med att du tecknade frisktandvårdsavtal fick du ett egenvårdsprogram. Det är viktigt att du följer detta. Programmet är din del av avtalet för att behålla din mun frisk eller att förbättra din munhälsa.

Kontakta närmaste Folktandvårdsklinik och boka en tid för dina akuta besvär. Berätta att du har frisktandvårdsavtal i Västra Götaland. Du betalar din behandling själv på den kliniken du tillfälligt besöker. Ta sedan med dig kvittot till den klinik inom Folktandvården Västra Götaland som du tecknat frisktandvårdsavtal med. Du får då din akuta tandvårdsbehandling ersatt.

Flyttar du inom Sverige har du möjlighet att ta med dig ditt frisktandvårdsavtal till en annan Folktandvårdsklinik, både inom Västra Götaland och i Sverige. Kontakta kliniken där du tecknade ditt avtal för att genomföra flytten.

Kontakta din Folktandvårdsklinik så hjälper de till.

Kontaktuppgifter till våra kliniker

För att kunna förlänga sitt avtal måste man göra en undersökning innan avtalet tar slut. Det innebär att du måste vara på plats någon gång under det sista halvåret för att vi ska kunna förlänga ditt avtal.

Det står i ditt avtal som du fick när du tecknande Frisktandvård. Har du inte kvar avtalet så kontakta din Folktandvårdsklinik.

Våra kliniker

Om du inte vill förlänga ditt avtal eller om du vill säga upp avtalet under avtalsperioden kontaktar du kliniken du har ditt avtal med. Du är betalningsskyldig innevarande avtalsmånad.

Kontaktuppgifter till våra kliniker

Senast uppdaterad: 2021-04-27 13:38