Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Du som är helt symtomfri är välkommen till oss som vanligt. Läs mer om hur coronaviruspandemin påverkar Folktandvården

Återbetalning Frisktandvård

Frisktandvårdskunder med avtal som tecknats innan 1 januari 2018 får pengar tillbaka tack vare att det allmänna tandvårdsbidraget höjdes i april 2018.

Alla som bor i Sverige och är 23 år eller äldre får ett allmänt tandvårdsbidrag (ATB). Det betalas ut 1 juli varje år av Försäkringskassan. För dig som har Frisktandvårdsavtal används tandvårdsbidraget automatiskt som en del i betalningen av ditt avtal.

Våren 2018 beslutade riksdagen att höja tandvårdsbidraget. Det innebär att tandvårdsbidragets del av kostnaden för Frisktandvårdavtalen blir större samtidigt som den del kunderna betalar själva blir mindre.

Pengar tillbaka

Av praktiska skäl är det inte möjligt att ändra den summa Frisktandvårdskunderna själva betalar i avtal som redan är tecknade och aktiva. Därför kommer Folktandvården Västra Götaland istället att återbetala det höjda tandvårdsbidraget till berörda Frisktandvårdskunder. Utbetalningen sker i mitten av oktober.

Detta gäller alla kunder som 1 juli 2018 hade ett Frisktandvårdsavtal med Folktandvården Västra Götaland som är tecknat före 1 januari 2018. Om avtalet sträcker sig in i 2019 eller 2020 görs återbetalningar på samma sätt även då.

Så här betalas pengarna ut

Du får din utbetalning via Swedbanks utbetalningssystem. Vill du få pengarna direkt till ditt konto, behöver det finnas ett föranmält bankkonto. Registreringen av ditt bankkonto gör du på Swedbanks webbplats med din e-legitimation (BankID eller Mobilt Bank ID):

Anmäl ditt konto till Swedbanks kontoregister - Swedbanks webbplats

Har du inte möjlighet att registrera ditt konto via dator eller om du behöver hjälp med kontoregistreringen tar du med dig din legitimation och besöker ett Swedbankkontor. Då hjälper de dig med att registrera ditt konto på plats.

Har du inte föranmält något konto får du pengarna via en utbetalningsavi. Avin löser du in på närmaste Swedbank- eller Sparbankskontor.

Kontakt

Har du frågor så kan du vända dig till ekonomienheten i Folktandvården Västra Götaland på frisktandvard.ftv@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2020-09-29 16:35